een cmv-toernooi (shirtsponsor: Pizzaworld Hallum)

Volleybal voor (basisschool-)jeugd vanaf 6 tot 12 jaar.  

CMV staat voor Cool Moves Volleybal, en betekent stapsgewijs volleybal leren, want volleybal is best een moeilijke sport. Er zijn bij CMV zes (6) verschillende niveaus. Op het laagste niveau leert de jongste jeugd eerst de balbaan te herkennen, te bewegen in het veld, de bal te vangen en gooien op een volleybalspecifieke manier. Bij elk niveau komt er een stapje bij. Op een gegeven moment mag de bal niet meer worden gevangen. Ook worden ze gestimuleerd om 3x over te spelen met een toets (onderarmse pass), set-up (bovenhandse pass), en afronden met een geplaatste smash. Op het hoogste CMV-niveau (leeftijd van ongeveer 11/12 jaar) is het doel dat ze het totale volleybalspel beheersen. Na CMV stroom je door naar de ABC-jeugd.

De CMV-jeugd traint wekelijks op dinsdag in de gymzaal van MFC ’t Trefpunt in Hallum. Met al het trainen is het natuurlijk ook leuk om tegen andere kinderen van andere clubs te volleyballen. De CMV-teams van s.v. Havot spelen dan ook mee met toernooien. Een beetje (gezonde) wedstrijdspanning komt dan om de hoek kijken. En de jeugd leert om sportief om te gaan met verlies, elkaar te steunen en worden positief uitgedaagd om het geleerde toe te passen tijdens de wedstrijd. Plezier maken is het allerbelangrijkste, dus elke punt (ook al staat het team achter) wordt hoe dan ook gevierd.

De volleyballers zijn ingedeeld in teams van minimaal 3/4 personen. Een team speelt wedstrijden in toernooivorm, welke vanuit de volleybalbond wordt georganiseerd. Een sportseizoen bestaat uit 2 helften; in elke helft worden er zo’n vier (4) toernooien op een zaterdagochtend in Friesland (regio Noord) georganiseerd. De wedstrijden zijn ook te volgen op: www.volleybal.nl/havot. (seizoen 2023-2024 kies team Havot N5-1, en hopelijk ook Havot N3-1).

Toernooi data voor 2e helft seizoen 2034-2024:

  • 20 januari 2024 in Leeuwarden
  • 10 februari 2024 sporthal de Biltse Slag te St. Annaparochie (s.v. Havot heeft zaalwacht)
  • 16 maart 2024 sporthal de Boppeslag Damwoude (Campus)
  • 13 april 2024 sporthal De Trije in Franeker

Naast de trainingen en wedstrijden proberen wij als vereniging ook andere gezellige activiteiten te organiseren, zoals: het jaarlijkse verenigingstoernooi in dec/jan, een ouder-kindpartij, sint & piet/r-training, zomer-/ beachvolleybaltraining, oefentoernooi, vriendje/vriendinnetje training en wat we allemaal nog maar meer kunnen bedenken en haalbaar is…

Volleybal proberen bij s.v. Havot? 

Dat kan, van harte welkom! Kom langs op een trainingsavond en neem de gymspullen mee. De eerste 4 trainingen zijn gratis, zodat goed kan worden ervaren of volleybal wat voor uw kind is.  

De trainingen zijn wekelijks op dinsdag van 16:45 uur tot 17:45 uur.

De training van de jongste CMV-groep worden gegeven onder leiding van Anna Nynke Kooistra en Silke de Jong.

De trainingen zijn in de gymzaal van MFC ’t Trefpunt in Hallum (bereikbaar via achteringang).  

Zou je als ouder/verzorger een kijkje bij de training willen nemen? Dat mag zeker!

Lid worden?

Is uw kind enthousiast voor volleybal geworden en zou hij/zij wel bij s.v. Havot willen volleyballen, dan kunt u hem/haar aanmelden via het menu ‘Lid worden’ op deze website.

Een CMV-lidmaatschap kost € 17,00 per maand en dit is exclusief de kosten voor een spelerskaart van de Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo). Een spelerskaart kost € 17,50 per seizoen (seizoen 2022-2023). Voor het spelen van de wedstrijden verzorgd Havot een wedstrijdshirttje. De speler dient zelf te zorgen voor een zwart kort (volleybal) broekje, sportschoenen geschikt voor zaalsporten, en kniebescherming wordt aanbevolen.  

Is het lastig om de contributie te betalen, dan kun je ook terecht bij:  Sam&.  Samen voor alle kinderen is een samenwerkingsverband van Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Nationaal Fonds Kinderhulp en Stichting Jarige Job. Sam& biedt één digitaal loket waar ouders en intermediairs een aanvraag kunnen doen voor de voorzieningen die de organisaties bieden. Hulp nodig bij een aanvraag? Vraag onze penningmeester gerust om hulp. 

Vragen? Stel ze gerust aan de trainer of via jeugdzaken@havot.nl of via 06-53574577 (Nynke). 

Shirtsponsor: Pizzaworld Hallum 

https://www.volleybal.nl/competitie/team/ckl6k3x-n5-1