Bij Havot kan er gevolleybald worden in de diverse teams en leeftijdsgroepen. Er is voor ieder wat wils.

Zo is er volleybal voor de jeugd. De basis aanleggen begint bij het CMV-volleybal. Wat Cool Moves Volleybal inhoudt en is voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Dakpansgewijs wordt volleybal aangeleerd. Van bewegen, vangen en gooien naar toetsen, bovenhands spelen, tot en met het opslaan, smashen en drie keer overspelen op een volleybal correcte manier. De jeugd leert aanvallen, verdedigen en opslaan van de bal op ieders haar/zijn niveau. Plezier maken met elkaar hoort er ook bij, zo bestaan de trainingen voornamelijk uit afwisselende spelvormen en kleine oefeningen. Naast al het oefenen, speel je in een team van ongeveer 4 spelers wedstrijden in een toernooivorm. Tijdens een sportseizoen zijn er 2x vier toernooien op een zaterdagochtend.

Beheers je volleybal al een beetje en/of ben je 12 jaar dan stroom je door naar de ABC-jeugdcompetitie. Het lijkt dan steeds meer op het volleybal zoals we het wel van televisie kennen. Zo speelt C-jeugd met 6 spelers op een iets korter veld dan de A- en B-jeugd. En verschilt per niveau ook de hoogte van het volleybalnet. ABC-jeugd speelt gedurende het sportseizoen wekelijks uit- en thuiswedstrijden. De thuiswedstrijden zijn voornamelijk op de middag in de gymzaal van MFC it Trefpunt in Hallum.

Bij Havot spelen we met een meisjesteam en ook met gemixte teams. Iedereen is welkom!

Naast de jeugdvolleyballers bieden we ook seniorenvolleybal (vanaf ongeveer 18 jaar). Zij spelen tijdens een sportseizoen wekelijks uit- en thuiswedstrijden. De thuiswedstrijden worden op donderdagen in sporthal de Bildtse Slag in Sint-Annaparochie gespeeld.

Lijkt volleybal je ook wat, kom gerust langs en probeer 4x gratis! Wees welkom!

Meer weten over de volleybalsport? Kijk eens op: www.volleybal.nl